Recent Posts

Archive

Tags

Hakepalo Biohiili-laitoksella, perjantai 13

Laitoksella tapahtui, enteellisesti perjantai 13.10., tulipalo. Palo tapahtui laitoksen tiloissa sijaitsevan teräsrakenteisen hakekuivurin sisällä, josta palo ei päässyt leviämään. Hake paloi kytemällä kuivurin pohjalla, yhdessä runsaan sammutusveden kanssa savun- ja höyrynmuodostus oli suurta. Mahdollinen palon uhka on huomioitu kuivaimen rakenteessa, tämä edesauttoin palon hallintaa.

Palo näyttää saaneen alkunsa ilmakanavassa käytetystä tiivisteestä, joka kuumetessaan kipinöi ja kulkeutui kuivuriin. Nyt kuivauslinjasto on purettu, puhdistettu, tarkastettu ja vaurioituneet tai virheelliset materiaalit korvattu. Ennen laitoksen uudelleen käynnistystä, järjestelmään lisätään sammutus- ja palonestoautomatiikkaa, muun muassa hiilimonoksidi- ja lämpötila-antureita.

Voidaan sanoa että palosta selvittiin säikähdyksellä valppaan ohikulkijan ilmoituksen ja palolaitoksen ripeän toiminnan ansiosta. Nyt viikko tapahtuneen jälkeen laitos on taas toimintakunnossa. Kaukolämpöputket lähestyvät rakennusta ja pian pääsemme toimittamaan Biohiilen lisäksi suomen ensimmäisenä CO2 negatiivista kaukolämpöä.

CARBOFEX

Tehdaskartanonkatu 25, Tampere, Finland