Recent Posts

Archive

Tags

Ensimmäinen erä Biohiiltä uunista ulos

Olemme rakentaneet omaa Biohiili-tuotantolaitostamme Tampereelle, Hiedanrannan aluelle Tammikuusta 2017. Nyt olemme saavuttaneet yhden välitavoitteistamme, laitos tuotti ensimmäisen erän hiiltä.

Laitoksemme on erityisen korkealla hyötysuhteella toimiva jatkuvatoiminen pyrolyysilaitos. Raaka-aineena toimiva puuhake kuumennetaan korkeassa lämpötilassa, hapettomassa ympäristössä, jolloin hake hiiltyy jolloin tästä haihtuva kaasu otetaan talteen. Kaasu ja siitä eroitettava pyrolyysiöljy voidaan käyttää esimerkiksi kaukolämmöntuotantoon. Koska Biohiilemme on tarkoitettu kasvualustaksi ja maanparannusaineeksi, tuotettu lämpö on CO2 negatiivista, eli se sitoo hiilidioksidia takaisin maaperään.

Ai niin, jo ensimmäinen erä hiiltä oli iloksemme korkealaatuista ja partikkelikoko oikein sovelias. Työ jatkuu laitteistojen säädöillä ja tuotannon optimoinnilla.

CARBOFEX

Tehdaskartanonkatu 25, Tampere, Finland