MIHIN BIOHIILEN TEHO PERUSTUU?

Carbofex Biohiili on hapettomassa tilassa, korkeassa lämpötilassa hiillettyä, puhtaasta puuhakkeesta tuotettua hiiltä.

-Yhdessä grammassa Carbofex Biohiiltä on noin 550n m2 pinta-alaa. Tämä ei päde kaikkiin markkinoilla oleviin biohiiliin.

-Hiilen kennomainen rakenne tarjoaa hyvän elinpiirin mikrobeille ja esim. mykoritsalle.

-Rakenne varastoi vettä ja ravinteita.

-Biohiili on adsorbtiivinen, se vangitsee epäpuhtauksia maaperästä, vedestä ja ilmasta.

-Biohiili ei maadu. Se varastoi hiilidioksidia n 3,5 kertaa oman painonsa maaperään, sadoiksi vuosiksi.

Lue lisää:

BIOHIILI KASVEILLE

BIOHIILI KOMPOSTIIN

CARBOFEX Biohiili alittaa PAH-yhdisteille säädetyt raja-arvot. Varmistu aina ostamasi biohiilen PAH-pitoisuudesta!

CARBOFEX BIOHIILI

Vastuullinen tuotantoketju

RAAKA-AINE


Carbofex käyttää raaka-aineenaan puhdasta PEFC-sertifioitua puumateriaalia. Raaka-aine toimitetaan laitoksen lähialueelta. Jokaisen hiilierän raaka-aineen alkuperä on jäljitettävissä metsäpalstalle josta se on peräisin.


TUOTANTO


Laitteisto on kaasutiivis, joten puumateriaali ei hiiltyessään pääse reagoimaan hapen kanssa. Tällöin hiilipitoisuus pysyy korkeana ja tuhkan määrä matalana. Hiilestä vapautuva pyrolyysikaasu ohjataan pois hiilestä, jottei se pääse uudelleen kosketukseen hiilen kanssa ja näin saastuta sitä PAH-yhdisteillä.


Laitos käyttää osan pyrolyysikaasusta prosessissa polttoaineena, joten pyrolyysi ei lyhyen käynnistysvaiheen jälkeen tarvitse ulkopuolista energiaa. Laitoksesta ei myöskään vapaudu ympäristöön haitallisia nesteitä tai kaasuja.


Suurin osa pyrolyysikaasusta ja pyrolyysiöljystä käytetään kaukolämmöntuotantoon Tampereen sähkolaitoksen kaukolämpö verkossa. Tehokkaan palamisen ja kehittyneen suodatusjärjestelmän ansiosta laitoksen poistokaasut ovat hyvin puhtaan. Poistokaasun lämpö hyödynnetään raaka-aineena käytettävän hakkeen kuivatukseen.

KÄYTTÖTARKOITUSTAAN PALVELEVA BIOHIILI


Biohiilen ominaisuudet räätälöidään vastaamaan käyttötarkoitusta. Suodatuskäytössä voidaan käyttää Biohiiltä sellaisenaan, vesikäsiteltynä tai aktivoituna. Kasvualustassa hiili on hyvä rikastaa ravinteilla ennen kasvin istutusta. Biohiili pyrkii huokaisen rakenteensa ansiosta imemään itseensä ravinteita ja vettä ympäriltään, jolloin kasvi voi joutua kilpailemaan hiilen kanssa. Kun Biohiili rikastetaan ravinteilla tai se kompostoidaan ennen käyttöä, se on valmis luovuttamaan varastoimansa veden ja ravinteet kasvin käytettäväksi.


Biohiili voidaan rikastaa myös biologisesti, mikrobeilla ja valitulla sienikasvustolla. Tällöin kasvin juurtuminen nopeutuu, kukkiminen aikaistuu, satoituus nousee, kasvin terveys ja vastustuskyky ja sen ravinteiden vastaanottokyky paranee.


Carbofex Biohiili täyttää EBC ja IBI standardien vaatimukset.

CARBOFEX

Tehdaskartanonkatu 25, Tampere, Finland

BIOCHAR copyright Pete Brownsort.jpg