BIOHIILI NATURAL

Biohiili natural on luomutuotantoon hyväksytty, yleiskäyttöinen Biohiilituote, se on käsitelty vain vedellä, siinä ei ole lisäaineita ja se on vapaa kemikaaleista.

Carbofex on pohjoismaiden ainoa EBC-sertifioitu biohiilen valmistaja. Tämä tarkoittaa että raaka-aine puhtaus ja vastuullinen hankinta, valmistuksen ympäristövaikutukset ja Biohiilen laatu täyttävät Eurooppalaisen Biohiili Sertifikaatin vaatimukset.

BIOHIILI SOVELTUU

  • Kasvualustaksi ja kasvualustakomponentiksi, maanparannukseen, viherrakentamiseen, tuomaan kuohkeutta sekä veden ja ravinteiden pidätyskykyä

  • Maaperän puhdistukseen. HULE-vesi suodatukseen

  • Bokashi, Komposti- ja kuivakäymälä lisäaineeksi, tasaamaan kosteutta, tehostamaan kompostoitumista ja poistamaan hajut

  • Eläinsuojissa lattiakuivikkeen lisäaineeksi, kuivattaa ja vie hajut

Tutustu tarkemmin:

BIOHIILI KASVEILLE

BIOHIILI KOMPOSTILLE

MITÄ BIOHIILI ON?

Carbofex Biohiili on puhdasta ja korkealaatuista, PEFC-sertifioidusta kuusipuusta Suomessa tuotettua. Korkeassa lämpötilassa, n. 600 C, tuotettu biohiili on mineralisoitunut inertiksi, joten siinä on korkea hiilipitoisuus, n. 95%, pinta-ala yli 550 m2/g, eikä se maadu. Se alittaa reilusti Euroopan Biohiilisertifikaatissa (EBC) karsiogeenisille PAH-yhdisteille ja raskasmetalleille säädetyt raja-arvot.


Lataa tästä TUOTESELOSTE

MITEN JA MIKSI BIOHIILI TOIMII?

  • Yhdessä grammassa Biohiiltä on noin kahden tenniskentän verran pinta-alaa. Yli 550 m2/g.

  • Hiilen kennomainen rakenne tarjoaa hyvän elinpiirin mikrobeille ja esim. mykoritsalle, tämä parantaa kasvin terveyttä ja satoisuutta.

  • Juuriston typen saanti tehostuu, joten lannoitustarve vähenee.

  • Rakenne puskuroi eli varastoi ja luovuttaa vettä ja ravinteita

  • Biohiili on adsorbtiivinen, se vangitsee epäpuhtauksia maaperästä, vedestä ja ilmasta.

  • Biohiili ei maadu, joten sen vaikutus on pysyvä. Se varastoi n 3,5 kertaa oman massansa verran hiilidioksidia maaperään sadoiksi vuosiksi.

Tomato and capsicum 100% biochar substrate

March 26, 2019

Chili still thriving in biochar despite cold growing conditions.

January 31, 2019

Biohiili ja maanparannusaineet

January 29, 2019

1/1
Please reload

SAMPO TUKIAINEN

CEO, Carbofex

Hiedanranta, Tampere, Finland
+358 41 593 265
sampo.tukiainen@carbofex.fi

CARBOFEX OY

Carbofex Oy on Suomalainen Biotalous-alan yritys ja sitoutunut toiminnassaan kiertotalouden periaatteisiin. Tahdomme edistää puhtaampaa ruoantuotantoa, kehittää ja tukea ilmaa, vesistöjä ja maaperää puhdistavia ratkaisuja.

YHTEYDENOTTO

Kerromme mielellämme tarkemmin tuotteistamme. Yhdessä voimme tutustua tarpeisiinne ja mahdollisuuksiin hyödyntää Biohiiltä.

CARBOFEX

Tehdaskartanonkatu 25, Tampere, Finland